Registrovat se

RISOTTO CON FUNGHI

Sušené houby necháme trochu nasát ve sklenici vody. Na másle a oleji (ten přidáváme, aby máslo sneslo vyšší teplotu) lehce osmažíme cibulku. Přidáme rýži Carnarolli (na jednu porci stačí hrst rýže) a podlijeme zeleninovým vývarem (návodje v instrukcích), přidáme změklé houby a vše zalijeme suchým vínem. Za stálého míchání ustavičně vaříme. Vždy, když se část vývaru odpaří a směs začne houstnout, přiléváme další vývar a to opakujeme až do změknutí rýže „al dente“. Do rizota přidáme plátek másla, nastrouhaný parmazán a znovu mícháme až do doby, kdy se rizoto změní v lahodný krém.

Print Friendly

Hodnocení receptu

  • (3.9 /5)
  • (7 Hodnocení)

Insturkce

  • 1. Zeleninu nejprve orestujeme . Nad plamenem zelenina pustí tu nejlepší chuť, jakou si pro vývar můžete přát. Dvě mrkve a dvě cibule rozpůlíme, přidáme trochu nati od petržele a řapíkatého celeru i rozpůlené rajče. Zeleninu osmahneme na pánvi bez tuku. Poté ponoříte do hrnce s vodou a uvaříte. Vývar je za cvíli hotový a rozhodně lepší než z kostky.