Registrovat se

TARTARA DI CARNE – italský tatarák podle Emanuela

Hovězí maso zadní je třeba umlít dvakrát. Nemusí to být přímo svíčková , ale důležité je, aby bylo maso čisté a bez tuku. Lžičkou mleté maso v misce zlehka promačkáme  a přidáme k němu všechny ingredience: nadrobno nakrájenou cibulku, kapary, najemno nakrájenou petrželovou nať, trochu Worchesteru, Tabasco (dodá pikantnost). Místo kečupu přidáme rajčatový koncentrát. Následuje dijonská hořčice, panenský olivový olej, šťáva z citronu a sůl. Nakonec opepříme. Nyní směs důkladně promícháme buď za pomoci vidliček nebo přímo rukama. Nakonec přidáme žloutek a trochu koňaku a opět promícháme. Připravíme si křupavé toasty a natalíři vytvarujeme kopeček, který ozdobíme kapary a zakápneme olivovým olejem.

Print Friendly

Hodnocení receptu

  • (4.8 /5)
  • (6 Hodnocení)

Insturkce

Žádné kroky nalezeny!